Menüyü atla

Metyx Composites-Telateks A. Ş.



Tekstil, Manisa , www.metyx.com/hakkimizda/


Firma Hakkında

Telateks 1940 yılında, kıl tela alanında öncü olan Emin Üstünel tarafından kurulmuştur. 70 yılı aşkın bir süre önce küçük bir tekstil firması olarak faaliyete başlayan işletme, tekstil ürünleri ile ilgili birbirinden farklı sektörlere hizmet veren, tanınmış, uluslararası bir şirkete dönüşmüştür. 
Kurulduğu günden 2003’e kadar olan zaman diliminde konfeksiyon sektörüne tela kumaşı üreten ve tedarik eden firma, bu konuda sektörün bütün ilklerine imza atmış ve yenilikçi tavrı ile ana oyunculardan biri olmuştur. 2003 yılında METYX Composites markası ile yüksek performanslı teknik tekstil üretimine de başlamıştır. Bu ürünler; multiaxial örgüler (e-glass, aramid, karbon ve hibritler), karbon örgüler, RTM örgüler, dokuma örgüler ve vakum sarf malzemeleri kapsamaktadır.

Hem tela hem de teknik tekstil üretiminde yalnızca onaylı hammaddeler kullanılmaktadır ve tüm üretim süreci ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardının gereklerine sıkı bir şekilde bağlı kalınarak yürütülmekte ve en yüksek kalitede ürünlerin elde edilmesi sağlanmaktadır.

METYX Composites markası için ayrıca hem kalıp merkezi hem de kit işleme merkezi oluşturulmuştur. Kalıp Merkezi, model kompozit kalıp ve prototip konularında uzmanlaşmıştır. Kit İşleme Merkezi’nde ise PVC, PET, balsa, poliüretan gibi köpüklerden kitler üretmenin yanı sıra vakum sarf malzemeleri de üretilebilmektedir.
 
METYX Composites – Telateks A.Ş.’nin tüm ürünleri, firmanın İstanbul ve Manisa’da bulunan toplam 41,000 metrekarelik, Macaristan’da bulunan 15.000 metrekarelik (buna ilave 67.000 metrekarelik açık alana sahip) ve son olarak ABD’de North Caroline’daki 12.000 metrekarelik (buna ilave 112.000 metrekarelik açık alana sahip) gelişmiş ve modern tesislerinde üretilmektedir. METYX Composites olarak aynı zamanda kapsamlı distribütörlük, danışmanlık hizmetleri ve teknik eğitimler sunulmaktadır.
 
Teknik teksil alanında firmanın hizmet verdiği sektörler arasında denizcilik, otomotiv, ulaşım, rüzgar enerjisi, inşaat ve mimari uygulamalar, altyapı, spor ve eğlence endüstrileri bulunmaktadır.

Engelli İş İlanları

Şu anda yayınlanan aktif iş ilanımız yoktur!

Özgeçmişiniz oluşturarak veya sayfamıza giriş yaparak aday havuzumuza özgeçmişinizi bırakabilirsiniz.