Menüyü atla

Avivasa



Sigortacılık, İstanbul Anadolu , www.avivasa.com.tr


Firma Hakkında

AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş.

2007 yılında Sabancı Holding iştiraklerinden AK Emeklilik ile İngiliz sigorta devi Aviva’nın Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi Aviva Hayat ve Emeklilik’in güçlerini birleştirmesi sonucunda faaliyete geçen AvivaSA ortak girişimi, bu tarihten itibaren AvivaSA Emeklilik ve Hayat unvanıyla Türkiye’nin önde gelen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketleri arasına katılmıştır.

Faaliyetlerini direkt satış, bankadan satış, kurumsal projeler, acenteler ile telesatış dağıtım kanalları üzerinden sürdüren AvivaSA, bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektörlerinde 2 milyonu aşkın bir müşteri kitlesine hizmet vermektedir. Faaliyetlerini 1.617 çalışanıyla sürdürmekte olan AvivaSA’nın satış kadrosunda 1.100’den fazla finansal danışman ve şube sigorta yöneticisi yer almaktadır.
Bireysel emeklilik sektöründe 1 Ocak 2013’te başlayan yeni dönemde önemi artmakta olan bankadan satış kanalında AvivaSA, grup şirketi Akbank ile her geçen gün artan stratejik birlik ve entegrasyon sayesinde sektördeki güçlü konumunu sağlamlaştırmaktadır. Bu kanalda ayrıca, uluslararası aktörlerden Burgan Bank, Odeabank ve Abank şubelerinde de AvivaSA bireysel emeklilik ürünleri sunulmaktadır.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat pay senetleri 13 Kasım 2014 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştır. Türkiye’de 2003 yılında Bireysel Emeklilik Sistemi başladıktan sonra halka arz olan ilk emeklilik ve hayat sigortası şirketi olan AvivaSA, 330,8 milyon TL büyüklük ile son bir yılın en büyük halka arzı olmuştur.
Emeklilik Gözetim Merkezi’nin 2 Ocak 2015 verilerine göre AvivaSA, devlet katkısı dahil 7,1 milyar TL bireysel emeklilik fon büyüklüğü ile %19’luk pazar payına sahiptir. Bu fonlar, Sabancı Topluluğu içinde yer alan ve portföy yönetim sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Ak Portföy Yönetimi tarafından yönetilmektedir.

Engelli İş İlanları

Şu anda yayınlanan aktif iş ilanımız yoktur!

Özgeçmişiniz oluşturarak veya sayfamıza giriş yaparak aday havuzumuza özgeçmişinizi bırakabilirsiniz.