Menüyü atla

Sun Chemical Matbaa Mürekkepleri San. Tic. A. Ş. .



Matbaa, İzmir , www.sunchemical.com/turkey


Firma Hakkında

1987 yılında 10 kişilik çekirdek ekibiyle, 1.000 m²’lik alanda solvent bazlı mürekkep üretimine başlayan Bakim, 1990 yılından itibaren su bazlı mürekkep üretimi başta olmak üzere tüm ambalaj sektöründe gerçek gücünü göstermeye başlamıştır. 1993 senesinde Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesine taşınmış ve 1995 yılında ise mürekkep üretiminde dünya liderlerinden biri olan Total-Coates Lorilleux grubu ile ortaklık yaparak Bakim Coates Lorilleux adını almıştır. Bakim’in yerel hisselerinin satın alınması ve Coates Lorilleux’un mürekkep sektöründen çekilmeye karar vermesi ile dünyadaki tüm mürekkep fabrikalarını Sun Chemical’a satmıştır. Sun Chemical, 2004 yılında ÇBS grubuna ait olan Printaş Matbaa Mürekkeplerinin bazı varlıklarını satın alarak sıvı mürekkepler alanında sürdürdüğü liderliğini gazete ve ofset mürekkepleri alanına taşımıştır. 2010 yılından itibaren merkezi İzmir olmak üzere fabrikalarını tek çatı altında toplamıştır

DIC Group’un bir üyesi olan SunChemical, baskı mürekkepleri ve pigmentleri konusunda dünyanın en büyük üreticisi, ambalaj, yayıncılık, kaplama, plastik, kozmetik ve diğer endüstriyel ürünlerinin önde gelen tedarikçisidir. İzmir fabrikalarımız flekso ve gravür mürekkeplerinin, dispersiyon laklarının üretildiği, grubunun en önemli ana üretim merkezlerinden biridir. 3.5 milyar $’ın üzerindeki yıllık satışları ile Sun Chemical Türkiye’de 200, dünyada 8.000’in üzerinde personeli ile iş ortaklarına hizmet vermektedir. Başarılı adımlarla yoluna devam eden Sun Chemical ISO500’de 415. olurken İKMİB’in düzenlediği “2015 Kimyanın Yıldızları” töreninde ihracat verilerine göre 6. olmuştur.

Zaman içinde Türkiye ve komşu ülkelerdeki solvent bazlı esnek ambalaj ürünlerine yönelik talebin arttırması ile büyüme yoluna giden Sun Chemical Çiğli fabrikasında su ve solvent bazlı mürekkep üretimini ayırarak, solvent bazlı mürekkep üretimini Aliağa’da yeni kurduğu tesise taşımaya karar vermiştir. İnşaatı 2014 yılında başlayan ve 50.000 metrekarelik alana kurulu yeni tesisimizde 2015 yılının son çeyreği itibariyle üretime başlanmıştır. Aliağa’daki fabrikamızda full otomasyon ve en son teknolojiye sahip üretim parkuruna taşıyarak kapasitesini arttırmıştır. Çiğli’deki fabrika yerel pazarın yanında, ihracat için de su bazlı mürekkep üretimine devam edecektir.

Sun Chemical hakkında daha fazla bilgi için, www.sunchemical.com adresini ziyaret edin.

Engelli İş İlanları

Şu anda yayınlanan aktif iş ilanımız yoktur!

Özgeçmişiniz oluşturarak veya sayfamıza giriş yaparak aday havuzumuza özgeçmişinizi bırakabilirsiniz.