Menüyü atla

Kılıç Holding - Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhr. Ve Tic. A. Ş.



Gıda, Muğla , www.kilicdeniz.com.tr


Firma Hakkında

Sektöründe Avrupa'nın en büyük Entegrasyonu olan 'İstanbul Sanayi Odasının Türkiye'nin en büyük 500 sanayii kuruluşu' listesinde Holdingimiz yer almakta almaktadır.

‘Türk halkına bilinen en değerli protein kaynağı olan su ürünlerini, kaliteli, taze ve ekonomik olarak ulaştırmak ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak’ misyonu ile yola çıkan Kılıç Deniz, kuruluşundan bugüne kadar attığı her adımda topluma karşı olan sorumluluğunun bilinciyle hareket ederken, ilinde vergi ödemesinde ve ihracatta hep en ön sıralarda yer almıştır.

Kılıç Deniz, çipura ve levrek üretimi ile deniz balıkları yetiştiriciliğinde Türkiye’nin lider, Avrupa’nın sayılı kuruluşları arasında yer almaktadır. Kılıç Deniz, 2010 yılında Kahramanmaraş yetiştirme tesislerinde başladığı alabalık üretimine de devam etmektedir. Kılıç Deniz’in alabalık üretim kapasitesi 2012 yılında 6.725 tona ulaşmıştır.

Levrek ve çipura büyütme tesislerinin % 100’ü açık deniz (off shore) sistemleri olup, otomatik yemleme sistemleri, su altı ile su üstü kameraların kullanıldığı son teknolojiye sahip ünitelerdir. Deneyimli mühendis, dalgıç ve uzman personelin çalıştığı bu sistemlerde, gerek su altı, gerek su üstü kontroller büyük bir dikkat ve özveri ile yapılmaktadır.

Farklı türler olarak sinarit, fangri, mercan üretimine de başlanmış, bubalıklar da pazara sunulmuştur. Mırmır, sivriburun ve minekop balıklarında ise deneme üretimlerine devam edilmektedir.

Balıkların büyümesinde en önemli faktör olan balık yemleri, Kılıç Deniz bünyesinde yer alan ve yıllık 120.000 ton kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük yem fabrikalarından biri olan Kılıç Deniz Yem Fabrikası’nda ekstruder teknolojisi ile üretilmekte ve AQUA K markasını taşımaktadır.

Tamamen AB normlarında olan işleme tesisi ile Kılıç Deniz’in ambalaj ve paketleme ihtiyaçlarını karşılayan Kılıç Deniz bünyesindeki EPS Kutu Fabrikası, AB ülkelerine yapılan ihracatın bir ön şartı olarak her yıl düzenli olarak AB tarafından denetlenmekte ve belgelendirilmekte, bu belge AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanmaktadır.

Kafes işletmelerinde, balıkların kuluçkahaneden gelişinden paketlemeye gönderildiği zamana kadar yapılan tüm işlemler kayıt alına alınmakta ve balıklar sistemlerin tamamında izlenebilmektedir.

Ürünlerin bir bölümü Türk halkının ihtiyacı için yurtiçi pazarlara sunulurken, önemli bir bölümü de başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihraç edilmektedir.

Engelli İş İlanları

Şu anda yayınlanan aktif iş ilanımız yoktur!

Özgeçmişiniz oluşturarak veya sayfamıza giriş yaparak aday havuzumuza özgeçmişinizi bırakabilirsiniz.